onsdag 26 juli 2023

Galaktiska Konglomerat: Stödföretag

För att ditt konglomerat ska lyckas på marknaden i den nya sektorn behövs stödstrukturer som hjälper konkurrensföretagen prestera och konglomeratet utvecklas.

 

"Production Plant": Denna byggnads huvudfunktion är att dels fördröja konkurrensdrev på platsen PPn är upprätthållen och dels att bidra med resursen Rykte. Med avancerade ledarskapsregler (2,3,4 och 5 spelare) kan de även ge en fördel motsvarande ett eller två Warehouse Stores vid konkurrensdrev.

"Development Division": Upprätthåll dessa för att uppnå utvecklingar billigare. Med avancerade utvecklingsregler (2,3 och 4 spelare) ger de flesta av dem istället flexibilitet på olika sätt vid utveckling.

"Management Center": Det är här kokurrensföretag grundas och förbereds för transport ut i sektorn. Det är även här som företag lagligen kan stängas ned och nedmonteras medvetet (snarare än vid konkurser). Med avancerade konkurrensregler (2 och 3 spelare) är majoriteten av MCs specialiserade. Det innebär att hybridföretag av specifika typer an grundas där på samma sätt som vanliga konkurrensföretag.

"Supplier Enterprise": Genom SIs kan ditt konglomerat utvinna resurser på den primära marknaden i ett kluster. Vilka resurser som går att utvinna beror på rymdmaterien i området. SIs är speciella för att de köps i 4 stycken delar som kan delas upp mellan olika marknader du dominerar. De kan även kombineras i samma primärmarknad, men till att börja med kan konglomerat endast bygga SIs av storlek 2 (undantaget HQ där det alltid kan vara 4). Varje del förser dig med 3 resurser.

"Satisfaction Initatives": Detta är ett av sätten konglomeratet kan öka sin tillfredsställelse. Utan avancerade regler för Ledning förser de endast tillfredsställelse. Med avancerade regler (2,3,4 och 5 spelare) förser de olika mycket tillfredsställelse och ibland även rykte.


Stödföretag kan upprätthållas i både marknader och befolkningscentrum. Notera dock att Supplier Enterprises bara gör nytta i primära marknader. Endast en typ av stödföretag kan upprätthållas på varje plats. Du kan endast etablera stödföretag i ett område där du dominerar marknaden.

Till skillnad från konkurrerande företag kan du inte frivilligt stänga stödföretag. De är upprättae på en mycket mer långsiktig basis. Endast ifall du tappar de nödvändiga resurserna för att hålla igång dem får de nedmonteras. Motståndare som tar över en plats med ett av dina stödföretag får välja ifall det ska nedmonteras, vilet frigör resurserna för dig, eller ifall de vill upprätthålla det med sina egna resurser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar