fredag 28 juli 2023

Galaktiska Konglomerat: Riktlinjesdirektiv

Genom att införa allmänna riktlinjer för hur ditt konglomerat ska operera kan du få diverse fördelar gentemot konkurrenterna. En riktlinje införs när den placeras på din Riktlinjebricka.

 

I början har spelarna 7 tillgängliga rader på sin bricka. Riktlinjertar upp 2, 3 eller 4 rader beroende på hur stor effekt de har på spelet. Exempel på Riktlinjer:

 

En tom rad på Riktlinjebrickan förser spelaren med 2 Satisfaction. Varje runda har spelaren chansen att införa eller fasa ut en riktlinje genom att placera den eller ta bort den från brickan. Antalet totala rader för riktlinjerna får till en början inte överskrida 7 (ex 4+3, 2+2+2). Införandet av riktlinjen Autonomous Managers eller utvecklingen av 1 och 3A i Amelioration gör fler rader tillgängliga.

Det finns två speciella typer av riktlinjer. Den första fördelar beslutsrätten längre ned i organisationen, vilket minskar effektiviteten i styrningen av konglomeratet. Så länge en sådan riktlinje är aktiv tar det 2 rundor att införa och fasa ur riktlinjer. Detta illustreras genom en plussymbol:

 

Den andra specialtypen av riktlinje är större förändringar av konglomeratets grundförutsättningar. Sådana förändringar är så pass drastiska att de bara kan göras en gång och har mycket stor effekt på konglomeratet. Dessa riktlinjer illustreras genom en pil. Effekten från beslutet aktiveras endast då man vänder på riktlinjen, varefter riktlinjen är låst på brickan. Detta illustreras genom en stoppsymbol:

 

Det finns andra riktlinjer som har effekter på baksidan. Den sidan som är uppåt är den som är aktiv. Vissa alternativ kräver utvecklingar för att de ska kunna väljas:

Med de avancerade reglerna (2, 3, 4 och 5 spelare) finns det 6 riktlinjer som tar upp två linjer, 5 riktlinjer som tar upp tre linjer och 4 som tar upp fyra linjer.


 

 

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar